To unge får mildnet straf for overfald på Jon Patorra

To unge mænd er torsdag af Østre Landsret frifundet for dødsvold i sagen om drabet på den 21-årige Jon Patorra i Vanløse.

Til gengæld er straffen blevet skærpet til den unge, der førte kniven og stak Patorra i brystet i september 2012.

Den nu 18-årige Taha Chiadmi er torsdag idømt fængsel i otte år for drab, mens dommen i Retten på Frederiksberg lød på fængsel i syv år.

I alt tre unge deltog i overfaldet på Jon Patorra, som opstod under et klammeri foran et pizzeria på Jydeholmen. Med en stor kokkekniv stak Chiadmi offeret i brystkassen.

Jon Patorra vaklede ind i et nærliggende værtshus for at søge om hjælp, men overlevede ikke.

På gerningstidspunktet var Taha Chiadmi 16 år og ikke tidligere straffet.

I byretten blev hans to kammerater fundet skyldige i vold med døden til følge. Den ene fik seks år, mens den anden blev idømt tre års fængsel.

Imidlertid har landsretten torsdag slået fast, at de to "kun" har gjort sig skyldige i grov vold.

Den ene, der nu er 20 år, straffes med et år og tre måneder - og med hængepartiet fra en anden dom løber fællesstraffen op i tre år.

Den anden, der var 15 år på gerningstidspunktet, straffes med et år - og lagt sammen med straffen fra en anden sag er resultatet for hans vedkommende en fællesstraf på et år og ni måneder.

Under forløbet i retten har Chiadmis forsvarer tidligere fremhævet, at det var Jon Patorra og dennes ledsager, som indledte kontroversen ved at angribe de tre unge.

Derimod har anklagemyndigheden lagt vægt på de skærpende omstændigheder:

- Det skete på åben gade ved højlys dag, hvor chokerede elever kunne se til under deres frokostpause, har anklageren fastslået.

/ritzau/

 

Dagens Gossip