Unge misbrugere får Caribien-ture til 8 mio. kroner

Frederikssund Kommune har betalt 7.996.289 for at sende 12 misbrugere til Caribien på en båd i op til to år ad gangen de seneste fem år.

Her er det meningen, at de skal holdes fra alkohol og stoffer og forberedes til 9.klasses eksamen, når de kommer hjem.

Men ifølge både de unge og lederen af det selskab, kommunen bruger, fortæller, at der bliver drukket og røget hash, skriver metroexpress, der har fået aktindsigt i sagen.

De unge bor på en båd i Caribien sammen med en skipper og en skolelærer, der skal undervise dem, og der er altså ikke tale om ferie, siger kommunens familiechef Flemming Olsen til metroexpress.

- Vi gør det, for at de kan komme væk fra misbrugsmiljøet. De er måske også havnet i kriminalitet såsom salg af narko og tyverier. Nogle har været af sted i to år, mens det normale er et år, siger Flemming Olsen.

- Det kan lyde eksotisk, men det er ikke en ferie, de er på, det er benhamrende hårdt at være derude midt i Atlanten. Det er en misbrugsbehandling, siger han slår fast, at alkohol og stoffer derfor ikke er tilladt.

Men ifølge flere unge, som avisen har talt med, bliver der både røget hash og drukket alkohol på turene.

Det bekræfter Henrik Oxlund, der er leder af Den Maritime Base, som er det selskab, kommunen bruger:

- Vi har ikke noget alkohol-forbud, for de skal jo lære at drikke ansvarligt. Og ja, der har været problemer med joints, og tager vi dem i det, kan de enten få en advarsel, blive smidt hjem, hvilket er sket tidligere, eller vi kan flytte skibet til anden havn. Man skal huske, det er nogle meget svære unge, siger han.

- Det kommer bag på mig. For det er jo ikke at bruge pengene ordentligt. Det vil jeg selvfølgelig undersøge, siger Flemming Olsen.

 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip