Unge socialdemokrater aflyser Løkkes 1. maj-tale

Den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum siger nu alligevel nej til, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan holde tale 1. maj.

Studenterorganisationen havde ellers selv inviteret Lars Løkke Rasmussen, men har nu fået kolde fødder. Det oplyser Venstres Jakob Engel-Schmidt, som mener, at det må være S-toppen, der har presset studenterorganisationen til at aflyse arrangementet.

- Nu har man for anden gang aflyst Venstres formand med en meget mærkværdig undskyldning. Jeg kan godt forstå, at der sidder nogle i S-systemet og synes, at det er træls, at Venstres formand får lov til at tale 1. maj.

- Men så kunne man sige det, som det er: Vi ønsker ikke at give Lars Løkke Rasmussen muligheden for at tale. I stedet for at finde på den ene bovlamme undskyldning efter den anden, siger Jakob Engel-Schmidt.

Ved den første aflysning afviste Frit Forum, at man var blevet underlagt pres fra S-toppen. På Facebook oplyser Frit Forum om den nye aflysning:

- I slipstrømmen på, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, takkede ja til at give årets tale, er vi blevet opmærksomme på, at en lang række medier har tænkt sig at dække begivenheden og kæde det sammen med det nært forestående folketingsvalg.

- Det er desværre vores vurdering, at det store medieopbud, som har meldt deres ankomst, medfører, at arrangementet ikke kan gennemføres i den ånd, som det er tiltænkt. Vi har derfor valgt at ændre i programmet og lade punktet med Lars Løkke Rasmussen udgå. Den øvrige del af arrangementet afvikles som planlagt, skriver Frit Forum.

Frit Forum har ellers tidligere inviteret borgerlige politikere som blandt andre Claus Hjort Frederiksen til at tale for at give plads til en opsang på arbejdernes kampdag.

Dermed kommer der tilsyneladende ikke noget borgerligt indslag på årets 1. maj. Også Jakob Engel-Schmidt, som oprindeligt var inviteret til at tale, har fået sin medvirken aflyst:

- Som det ser ud nu, skal hverken Løkke eller jeg tale 1. maj, så medmindre man på mirakuløs vis skifter holdning igen, tror jeg, det er slut, siger Jakob Engel-Schmidt.

Hans budskab 1. maj ville have været, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det er en af Venstres mærkesager ved det kommende valg, hvor partiet har lagt op til et kontanthjælpsloft og lettelser i bundskatten. Uden dog at præcisere de to forslag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip