Unicef: Regntiden truer nødhjælpen i Nepal

Der er akut behov for nødhjælp i det jordskælvsramte Nepal, som inden for få uger går ind i regntiden.

Det siger FN's børnefond Unicef, som advarer mod, at regnen vil forhøje risikoen for spredning af sygdomme som kolera og diarré.

- Jordskælvet har skabt ufattelige ødelæggelser. Hospitaler er overfyldte, der mangler vand, lig er fortsat begravet i murbrokkerne, og folk sover stadig udenfor. Dette danner perfekt grobund for sygdomme, siger Rownak Khan, Unicefs næstkommanderende i Nepal, i en pressemeddelelse.

Flere end 6000 personer har mistet livet i forbindelse med jordskælvet, der ramte for en uge siden, og adskillige tusinde meldes kvæstet.

Redningsarbejdet i Nepal fortsætter, men håbet om at finde flere overlevende svinder i takt med tiden, og dødstallet ventes at stige.

Eftersøgningen besværliggøres desuden af efterskælv og ødelagte bygninger. 130.000 huse meldes styrtet i jorden, og tre millioner mennesker har brug for mad.

- Vi har et lille tidsvindue, hvor vi kan sikre børn mod udbrud af smitsomme sygdomme - en fare, der vil blive forværret af de våde og mudrede forhold, som regnen bringer med sig, siger Rownak Khan.

- Derfor er det så vigtigt at få medicin, medicinsk udstyr, telte og vandforsyninger ud til disse områder nu, understreger Khan.

I den seneste uge har Unicef fløjet over 80 ton nødhjælp ind i form af blandt andet telte, tæpper og fødevarer. Samtidig yder organisationen psykologstøtte i flere forskellige byer.

Unicef siger, at organisationen har brug for 50 millioner dollar i sit nødhjælpsarbejde i Nepal de næste tre måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip