Unicef: Regntiden truer nødhjælpen i Nepal

Der er akut behov for nødhjælp i det jordskælvsramte Nepal, som inden for få uger går ind i regntiden.

Det siger FN's børnefond Unicef, som advarer mod, at regnen vil forhøje risikoen for spredning af sygdomme som kolera og diarré.

- Jordskælvet har skabt ufattelige ødelæggelser. Hospitaler er overfyldte, der mangler vand, lig er fortsat begravet i murbrokkerne, og folk sover stadig udenfor. Dette danner perfekt grobund for sygdomme, siger Rownak Khan, Unicefs næstkommanderende i Nepal, i en pressemeddelelse.

Flere end 6000 personer har mistet livet i forbindelse med jordskælvet, der ramte for en uge siden, og adskillige tusinde meldes kvæstet.

Redningsarbejdet i Nepal fortsætter, men håbet om at finde flere overlevende svinder i takt med tiden, og dødstallet ventes at stige.

Eftersøgningen besværliggøres desuden af efterskælv og ødelagte bygninger. 130.000 huse meldes styrtet i jorden, og tre millioner mennesker har brug for mad.

- Vi har et lille tidsvindue, hvor vi kan sikre børn mod udbrud af smitsomme sygdomme - en fare, der vil blive forværret af de våde og mudrede forhold, som regnen bringer med sig, siger Rownak Khan.

- Derfor er det så vigtigt at få medicin, medicinsk udstyr, telte og vandforsyninger ud til disse områder nu, understreger Khan.

I den seneste uge har Unicef fløjet over 80 ton nødhjælp ind i form af blandt andet telte, tæpper og fødevarer. Samtidig yder organisationen psykologstøtte i flere forskellige byer.

Unicef siger, at organisationen har brug for 50 millioner dollar i sit nødhjælpsarbejde i Nepal de næste tre måneder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip