United overvinder svær start på Old Trafford

29/03/2014

Den hårdt udskældte Manchester United-manager, David Moyes, fik lørdag en vital opmuntring, da hans hold på hjemmebane pligtsejrede 4-1 over midterholdet Aston Villa.

De offensive profiler Wayne Rooney og Juan Mata sørgede for at vende et nyt truende pointtab til sejr.

Manchester United, der allerede har tabt seks ligakampe på Old Trafford i denne sæson, kom nemlig også dårligt fra start denne lørdag.

Allerede efter 11 minutter måtte Rafael fælde Gabriel Agbonlahor lige uden for straffesparksfeltet, hvilket dommeren takserede til frispark og gult kort.

Frisparket sendte Ashley Westwood i en bue over muren og ind i målhjørnet, og Uniteds målmand David De Gea kunne blot bokse bolden det sidste stykke over stregen til udeholdets tidlige føring.

Hjemmeholdet var tydeligvis frustreret, men fandt ny inspiration knap 10 minutter senere. Shinji Kagawa driblede sig fri på venstrekanten og lagde bolden ind til en helt udækket Wayne Rooney, der nemt kunne udligne til 1-1.

Minuttet inden pausen fik United mere at glæde sig over. Spanske Juan Mata blev spillet fri i feltet, og forsvareren Leandro Bacuna så ingen anden udvej end at fælde ham til et klart straffespark. Det forvandlede Rooney til 2-1 med stor sikkerhed.

I den første del af anden halvleg havde Aston Villa to store chancer for at bringe balance i stillingen, men i stedet øgede United.

Lidt tilfældigt havnede bolden hos Juan Mata, og i et tæt befolket straffesparkfelt sendte han bolden i nettet til 3-1. I overtiden cementerede den indskiftede Javier Hernández til 4-1.

United var ikke ligefrem prangende og gav mange chancer væk, men trods det blev en komfortabel sejr sikret.

Manchester United ligger fortsat nummer syv i Premier League, men har hele ni point op til fjerdepladsen, der udløser kvalifikationskampe til Champions League.