USA advarer mod mulig terror til vinter-OL

USA's udenrigsministerium advarer amerikanske borgere mod risikoen for et potentielt terrorangreb under vinter-OL i den russiske by Sotji til februar.

- Storstilede offentlige begivenheder såsom OL kan være et attraktivt mål for terrorister, lyder det i advarslen.

Selvom der ikke er tale om en specifik terrortrussel, så opfordrer USA sine borgere til at passe på og advarer også mod mindre kriminalitet, utilstrækkelig lægehjælp og mangel på hoteller.

- Der er ingen tegn på en konkret trussel mod amerikanske institutioner eller borgere, men amerikanske borgere bør være opmærksomme på deres omgivelser og følge god sikkerhedspraksis, skriver udenrigsministeriet i rejseadvarslen.

Udenrigsministeriet fremhæver også en russisk lov, der gør det til en forbrydelse offentligt at fremme ligestilling af homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle. Loven er blevet kraftigt kritiseret fra mange sider.

De russiske myndigheder har valgt at stramme hårdt op på sikkerheden op til vinterlegene i sortehavsbyen Sotji efter de blodige terrorangreb i december i Rusland.

Ifølge nyhedsbureauet AFP tilslutter både soldater i pansrede køretøjer og marinesoldater sig en styrke på 37.000 mand, der skal sørge for sikkerheden i perioden 7. til 23. februar.

Mindst 14 mennesker blev kort før nytår dræbt og 28 såret af en formodet selvmordsbombe i en tætpakket trolleybus i den russiske by Volgograd, der ligger godt 700 kilometer fra Sotji.

Eksplosionen skete dagen efter, at 17 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe på den centrale station i byen.

Politiet har bemandet kontrolposter ved motorveje, der fører ind til Sotji, og kun biler eller lastbiler med særlig tilladelse får adgang til området.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip