USA er parat til at tage mod flere syriske flygtninge

USA's udenrigsminister, John Kerry, siger, at USA er ved at undersøge, hvordan det kan tage imod flere flygtninge fra Syrien end dem, som det allerede har erklæret sig parat til at tage imod.

- Jeg mødtes med udvalgets medlemmer i dag, og vi er indstillet på at øge antallet, som vi vil tage imod, siger Kerry efter et møde i et kongresudvalg.

Siden krigen i Syrien brød ud, har USA taget imod omkrig 1500 flygtninge, og det venter yderligere 300 i oktober.

På baggrund af flygtningekrisen i Europa siger den amerikanske udenrigsminister, at eksperter er ved at finde frem til et antal, som landet kan klare.

Nogle kongresmedlemmer presser på for at få Obama-administrationen til at spille en mere aktiv og synlig rolle over for den dramatiske situation.

Den republikanske senator John McCain sagde i en følelsesladet appel i Senatet, at USA har svigtet i situationen.

- Vores regering gør det, som den sørgeligt nok har gjort alt for ofte. Vi giver afkald på vores styrke og kigger væk, sagde McCain om Obama-administrationens udenrigspolitik.

I USA har der i de seneste dage været meget fokus på rapporter om, at Rusland sender soldater til Syrien for at hjælpe præsident Bashar al-Assad.

Kerry gav i weekenden udtryk for bekymring over rapporterne, da han talte i telefon med sin russiske kollega, Sergej Lavrov.

- Udenrigsministeren gjorde det klart, at hvis disse rapporter er rigtige, så vil sådanne handlinger eskalere konflikten, føre til flere tab af uskyldige liv, øge strømmen af flygtninge og risikere en konfrontation med den koalition, der opererer mod Islamisk Stat i Syrien, sagde talsmænd for USA's udenrigsministerium om den amerikansk-russiske dialog.

Videre hedder det, at de to ministre vil drøfte situationen i Syrien senere i denne måned, når de mødes i New York i forbindelse med FN's Generalforsamling.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip