USA evakuerer sin ambassade i Yemens hovedstad

USA har evakueret den resterende del af personalet - herunder 100 elitesoldater - fra sin ambassade i Yemens hovedstad, Sanaa, oplyser udenrigsministeriet i Washington natten til søndag dansk tid ifølge Reuters.

- På grund af den forværrede sikkerhedssituation i Yemen har USA's regering midlertidigt trukket sit personale ud af Yemen, siger talsmand Jeff Rathke i en udtalelse.

Den ustabile sikkerhedssituationen i Yemen fik allerede tidligere på måneden USA til at suspendere ambassadens aktiviteter i landet og evakuere den diplomatiske del af ambassadens personale.

Det skete, efter at shiamuslimske oprørere fra Houthi-bevægelsen tog magten i Sanaa og sendte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans regering på porten.

Fredag mistede over 140 personer landet, da selvmordsbombere angreb to moskeer i Sanaa. Islamisk Stat har taget skylden for angrebene.

FN holder søndag hastemøde om situationen i Yemen. USA støtter sammen med andre medlemmer af Sikkerhedsrådet den afsatte præsident og opfordrer de shiamuslimske Houthi-oprørere til at stoppe deres voldelig oprør i landet.

Hastemødet er indkaldt på begæring af Abd-Rabbu Mansour Hadi, som lørdag opfordrede sine landsmænd til at gribe til våben mod Houthi-oprørerne.

Flere lande har lukket deres ambassader på grund af Houthi-militsen, som i flere år kæmpede mod det tidligere styre i Yemen og nu kontrollerer store dele af det fattige land.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip