USA: Forsvarets flag skal være totalt amerikanske

Flaget er det ultimative patriotiske symbol, og en ny amerikansk lov kræver nu, at alle de mange flag, som benyttes i det amerikanske forsvar skal være "100 procent lavet i USA".

Forsvaret, der er storforbruger af flag til blandt andet flåden, baser og begravelser, skal derfor udelukkende bruge flag, der er produceret i hjemlandet af amerikanske materialer.

- Min nyligt underskrevne lov sikrer, at alle flag, der er købt af det amerikanske udenrigsministerium, er 100 procent Made in America af amerikanske materialer, skriver Mike Thompson, der medlem af USA's kongres, på sin Facebookside.

Mike Thompsons valgdistrikt er hjemsted for en flagproducent.

- Vores mænd og kvinder i uniform bør tjene under amerikansk-producerede flag, ligesom dem der bliver lavet på NBI (North Bay Industries, red.), og vores skattekroner skal bruges på amerikansk-producerede flag, skriver han.

Flagene bliver allerede fremstillet på amerikanske virksomheder, men indtil nu kunne materialer som stof eller farver være kommet fra udlandet.

Loven trådte i kraft fredag og hyldes på Facebook af især amerikanske krigsveteraner.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip