USA giver 1,3 milliarder til israelsk missilforsvar

admin

|

02/08/2014

Dagens topnyheder

Kongressen i USA har fredag godkendt et bidrag på 225 millioner dollar (1,25 milliarder kroner, red.) til det israelske antimissil-system Iron Dome, der bruges til at forhindre raketter fra Gazastriben i at slå ned i israelske boligområder, og som har været på overarbejde under den igangværende konflikt i Mellemøsten.

Så sent som lørdag morgen opfangede Iron Dome ifølge Israels hær to raketter i luften over Tel Aviv og en anden ved den sydlige by Beersheba.

Repræsentanternes Hus vedtog finansieringen med et overvældende flertal i en afstemning sent fredag lokal tid. Forinden havde Senatet enstemmigt vedtaget forslaget, og nu skal præsident Barack Obama blot skrive under på aftalen.

De ekstra penge går til at forsyne systemet med nye missiler.

Finansieringen er en del af Obama-administrationens anmodning om at yde 3,1 milliarder dollar i militær støtte til Israel, der er den største modtager i verden af USA's militærhjælp.

Sidste år godkendte Kongressen en finansiering på 235 millioner dollar til Iron Dome.

Det Hvide Hus havde oprindelig bedt om 176 millioner dollar til antimissil-systemet, men Kongressen løftede beløbet. Det sker ofte, når præsidenten beder om at få lov til at finansiere israelske sikkerhedsprojekter.

Iron Dome har ifølge Israel en succesrate på 90 procent og går kun efter raketter, der er på vej mod beboede områder. Sker det, bliver et Tamir-missil affyret for at ødelægge den.

Når Tamir-missilet kommer tæt på raketten, eksploderer missilets sprænghoved og ødelægger begge enheder.

/ritzau/AFP