USA giver julemanden indrejsetilladelse

Det var i sidste øjeblik, men nu er tilladelsen kommet, og det er der formentlig millioner af amerikanske børn, der er godt tilfredse med.

Landbrugsministeriet i USA's forbundshovedstad, Washington DC, meddeler, at julemanden og hans rensdyr har tilladelse til at færdes på amerikansk territorium.

Men tilladelsen gælder kun fra den 24. december til den 25. december.

- Hr S. Claus fra Nordpolen må rejse i USA med sine rensdyr den 24. og den 25. december, siger John Clifford, veterinærchef i landsbrugsministeriet, ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Myndighederne siger, at de i denne sag ser bort fra de sædvanlige visabestemmelser, ligesom der heller ikke er de sædvanlige sundhedstjek af dyrene.

Dog er der visse betingelser, som julemanden skal opfylde.

En af betingelserne lyder:

- Kun et af rensdyrene må have et synligt "rødnæse-syndrom". Ved indrejsen vil grænsepersonale inspicere rensdyrene for at sikre, at de er sunde og klar til den fortsatte rejse.

Der er samtidig krav om, at dyrene trækker en træslæde, som er fyldt med indpakkede gaver.

Erklæringen er i overensstemmelse med ministeriets erkendelse af, at julemanden er til, selv om ministeriets folk vil holde tand for tunge om sagen, hedder det videre.

I øvrigt har Norad, Nordamerikas og Canadas Luftfartskommando, også givet julemanden grønt lys til at bevæge sig rundt i nordamerikansk luftrum.

Norad har tidligere meddelt, at det i år stiller jagereskorte til rådighed for den vigtige færd julenat.

Julemandens rejse kan følges på Norads hjemmeside, noradsanta.org.

/ritzau/

 

Dagens Gossip