USA holder nu også ekstra øje med rejsende fra Mali

Bekymring for den dødbringende ebolavirus får nu USA til at føje Mali til listen over lande, hvorfra rejsende skal igennem en særlig screening, når de ankommer til USA.

Det oplyser den amerikanske regering søndag.

De nye foranstaltninger vil træde i kraft mandag og får konsekvenser for de mellem 15 og 20 rejsende, der dagligt ankommer fra Mali.

- CDC (USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse, red.) anbefaler dette, fordi der har været en række bekræftede tilfælde af ebola i Mali de seneste dage, og et stort antal personer har været i kontakt med de smittede, hedder det i en meddelelse.

I forvejen gælder der særlige sikkerhedsregler for rejsende, der kommer fra Guinea, Liberia og Sierra Leone, der ligesom Mali ligger i det vestlige Afrika.

Ændringerne betyder, at tilrejsende fra Mali, når de lander i USA, vil blive indlemmet i et 21 dage langt program, hvor man overvåger deres helbred. To gange dagligt skal de have taget deres temperatur og tjekkes for symptomer i samarbejde med sundhedsmyndighederne.

Fem amerikanske lufthavne har særlige muligheder for at screene for ebola.

Beslutningen om at skærpe overvågningen af indrejsende fra Mali kommer, efter at en amerikansk kirurg er blevet fløjet hjem til USA fra Sierra Leone, hvor han er blevet smittet med ebola. Han er i behandling på et hospital i Omaha, og hans tilstand er kritisk.

Under ebolaepidemien i Vestafrika er flere end 14.000 mennesker blevet smittet, og over 5000 har indtil videre mistet livet til sygdommen. Langt størstedelen af tilfældene stammer fra Liberia, Guinea og Sierra Leone.

To personer i Mali er indtil videre døde af ebola, og myndighederne i landet har fastslået, at de gør alt for at mindske smitterisikoen.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip