USA-koalition har dræbt 1600 i Syrien siden efteråret

Flere end 1600 mennesker er dræbt af bombeangreb fra den internationale koalition mod Islamisk Stat (IS) i Syrien, rapporterer en observatørgruppe i landet.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som støtter oprøret mod præsident Bashar al-Assad, er næsten alle de dræbte jihadister fra IS eller Nusra Fronten, som er en anden islamistisk oprørsgruppe i landet.

Der skal ifølge observatørgruppen være 62 civile tab som følge af bombetogterne fra den amerikansk-ledede koalition.

I alt skal 1465 militante fra IS være dræbt siden 23. september i fjor. Derudover er 73 islamister fra Nusra Fronten dræbt.

Danmark deltager ikke i bombeangreb over syrisk territorium. De syv danske kampfly bomber udelukkende over Irak, hvor regeringen har bedt om hjælp til at bekæmpe islamisterne.

Styret i Damaskus har ikke givet mandat til at bombe over Syrien, selvom koalitionen i udgangspunktet har samme mål som de syriske regeringssoldater - nemlig at nedkæmpe islamisterne.

Islamisk Stat, som tidligere var knyttet til al-Qaeda, brød med den islamistiske moderorganisation og erklærede sidste sommer et islamisk kalifat i de områder, som gruppen kontrollerer i Syrien og Irak.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip