USA ser positivt på Ruslands nye holdning til Ukraine

USA's udenrigsminister, John Kerry, siger til journalister i London, at alle har bemærket, hvad der sker med den russiske rubel. Den russiske valuta er styrtdykket med omkring 20 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Formålet med sanktionerne er at gøre det klart over for Rusland, at annekteringen af Krim ikke er omkostningsfri, siger Kerry, der blandt andre skal mødes med den palæstinensiske fredsforhandler Saeb Erekat.

Kerry siger videre, at sanktionerne mod Rusland har haft til formål at give Ruslands præsident, Vladimir Putin, mulighed for at foretage andre valg i forholdet til Ukraine. I den forbindelse har Rusland ifølge Kerry handlet konstruktivt i de seneste dage.

- Både når det gælder forhandlinger om demarkationslinjen eller ro, som er på plads en række steder, eller tilbagetrækningen af visse personer, så er der tegn på konstruktive valg. Det kan kun være en fordel, siger Kerry og fortsætter:

- Der er tegn på konstruktive valg fra russisk side. Jeg håber, at vi i løbet af nogle få dage vil have en klart defineret vej at følge for alle parter om Ukraine, siger John Kerry og tilføjer, at USA ikke har noget ønske om at ramme det russiske folk.

- Det er ikke vores mål, siger han og understreger, at han er sikker på, at USA og EU vil reagere på sanktionerne, hvis Rusland fortsætter med at optræde positivt i forhold til udviklingen i Ukraine.

Forleden sagde præsident Putin, at han ikke var interesseret i, at de to selvudråbte autonome områder i det østlige Ukraine, Lugansk og Donetsk, rev sig løs fra Ukraine.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip