USA skærper sanktioner over for Rusland

USA har onsdag indført sanktioner over for Rusland, der har sigte mod en stribe større banker samt selskaber inden for energi- og forsvarsindustrien, skriver The New York Times.

Ifølge det amerikanske medie har embedsmænd fra Det Hvide Hus kaldt sanktionerne "de mest straffende indtil videre" som følge af Ruslands intervention i nabolandet Ukraine.

De seneste sanktioner fra amerikansk side skal være sket i koordination med de europæiske EU-ledere, der onsdag aften er samlet til topmøde i Bruxelles.

Her har et af punkterne på dagsordenen for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og kollegerne blandt andet været situationen omkring Rusland, hvor EU-lederne ifølge The New York Times har drøftet deres egen straffepakke rettet mod Moskva.

Blandt de europæiske ledere har man dog nægtet at gå lige så vidt som USA, skriver The New York Times, som skriver, at der fra EU's side i stedet vil blive fokuseret på en plan, der vil få europæiske investerings- og udviklingsbanker til at blokere for lån til nye projekter i Rusland.

Selv om EU's handlinger mod Rusland ikke er lige så skrappe som de amerikanske, så ser embedsmændene fra Det Hvide Hus det seneste forløb som endnu et tegn på fælles solidaritet imod den russiske indblanding i Ukraine.

De synkroniserede handlinger skal ifølge mediet være arrangeret tirsdag på en telefonforbindelse mellem den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den amerikanske præsident, Barack Obama.

- Disse sanktioner er markante, men de er også rettet til for at have den størst mulige effekt på Rusland, uden at det behøver at få nogle sideeffekter på amerikanske selskaber eller andre, der er blandt vores allierede, siger Barack Obama på et efterfølgende pressemøde.

- Vi har understreget vores ønske om at løse dette problem gennem diplomati. Vi har behov for at se konkrete handlinger og ikke bare ord fra Rusland om, at de har tænkt sig at finde en slutning på denne konflikt, fortsætter den amerikanske præsident.

/ritzau/

 

Dagens Gossip