USA slår Europa i golfdyst efter ballede og gråd

Skrevet af admin

20/09/2015

Mest læste i dag

De kvindelige amerikanske golfspillere leverede søndag et imponerede comeback, da de i Tyskland vandt Solheim Cup over Europa.

Amerikanerne vandt den prestigefulde dyst mellem de to kontinenter med 14,5-13,5 efter en europæisk føring på 10-6.

Stemningen mellem de to hold var ikke specielt god, efter at USA's kaptajn, Juli Inkster, lørdag havde beskyldt en europæisk vicekaptajn for ureglementeret at komme med gode råd til en af de europæiske spillere.

Det førte til en ophedet ordveksling mellem Inkster og Europas svenske kaptajn, Carin Koch.

Amerikanerne blev igen rasende søndag morgen, hvor USA's Alison Lee fejlagtigt kom til at tage bolden op med hænderne efter et misset birdieput i den tro, at dommeren efterfølgende havde tildelt hende en par. Det var dog ikke tilfældet.

Europas norske spiller Suzann Pettersen gjorde opmærksom på fejlen, og så blev amerikaneren i stedet tildelt et strafslag.

Alison Lee brød ud i gråd, da hendes fejl betød, at Europa bragte sig yderligere foran. Samtidig var USA's kaptajn, Juli Inkster, stærkt oprevet.

- Jeg kan ikke tro det. Det er ikke i orden at gøre sådan. Det er mangel på respekt. Jeg forstår ikke, hvis de vil vinde på den måde. Jeg havde forventet, at Carin (Europas kaptajn) ville blande sig, sagde Inkster.

I de 12 afsluttende singler lykkedes det USA at præstere det største comeback i de seneste 25 år i Solheim Cup, så amerikanerne alligevel kunne rejse hjem fra Tyskland med smil på læberne.

Europa, der var uden danskere på holdet, stillede op som forsvarende mester i turneringen, der spilles hvert andet år.

/ritzau/