USA støtter EU's varsel om nye sanktioner mod Rusland

USA udtrykker efter EU-ledernes topmøde lørdag støtte til EU's beslutning om at være klar med en ny runde sanktioner mod Rusland inden for en uge som svar på landets fremfærd i Ukraine.

EU-landenes chefer gav lørdag kort efter midnat EU-Kommissionen til opgave at finde nye muligheder for at indføre flere sanktioner mod Rusland.

- Vi byder Det Europæiske Råds enighed i dag om at bakke stærkt op om Ukraines suverænitet og territoriale integritet velkommen og støtter beslutningen om at forberede yderligere sanktioner til overvejelse i de kommende dage, siger talsmanden for USA's Nationale Sikkerhedsråd, Caitlin Hayden, natten til søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi arbejder tæt sammen med EU og andre partnere om at holde Rusland ansvarlig for dets ulovlige handlinger i Ukraine - inklusiv gennem yderligere sanktioner, tilføjer hun.

- Vi forbliver engagerede i at støtte Ukraine, da landet søger en diplomatisk løsning på krisen og opfordrer Rusland til øjeblikkeligt at fjerne sit militær, inklusiv tropper og udstyr, fra Ukraine og stoppe den ulovlige støtte til separatisterne, siger hun videre.

EU's plan om at indføre flere sanktioner kom efter, at den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, kort deltog i topmødet lørdag for at opfordre lederne til at tage yderligere skridt for at stoppe Ruslands aggressioner.

EU indførte sidst sanktioner mod Rusland for en måned siden.

/ritzau/