USA tilføjer syv nye navne til sanktionsliste

USA har fredag sat syv nye ukrainere og russere på sin sanktionsliste i forbindelse med krisen i det østlige Ukraine. Det oplyser det amerikanske finansministerium.

Sanktionerne betyder blandt andet, at personerne på listen ikke kan rejse ind i USA, og de pågældende får indefrosset deres værdier i amerikanske banker.

Allerede torsdag advarede USA's vicepræsident, Joe Biden, om, at Rusland risikerede at blive pålagt yderligere sanktioner, hvis ikke landet forsøgte at stoppe de prorussiske separatisters voldsomme angreb i det østlige Ukraine.

Ifølge den amerikanske vicepræsident har Rusland ikke stoppet med at sende våben og militærudstyr over grænsen til separatisterne i Ukraine.

Fredag melder en amerikansk embedsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Washington har informationer, der viser, at Rusland forbereder sig på at sende kampvogne til det østlige Ukraine.

Ifølge amerikanerne er samtalerne med EU, om hvorvidt man skal skærpe sanktionerne, blevet intensiveret den sidste uges tid.

EU har ligesom USA i løbet af de seneste måneder flere gange udvidet sine sanktioner og sat flere personer og virksomheder på sin sanktionsliste. Men de europæiske lande har hidtil tøvet med de bredere sanktioner, der vil ramme hele sektorer af den russiske økonomi.

EU-Kommissionen forberedte i april en plan for, hvordan de såkaldte fase tre-sanktioner kan optrappes fra først at ramme luksusvarer som vodka og kaviar til - i yderste fald - russisk gas.

Ukraine og Rusland er på dagsordenen i EU flere gange i næste uge. Men ifølge diplomatiske kilder er der fredag ikke umiddelbart udsigt til, at EU udvider sine sanktioner, når udenrigsministrene mandag mødes i Luxembourg.

Men hvis situationen forværres markant, kan de mere omfattende, sektorbaserede sanktioner komme på dagsordenen ved et EU-topmøde næste fredag i Bruxelles.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip