USA vil optrappe støtte til Ukraine

USA vil øge den militære støtte til Ukraine, men kun med udstyr, som ikke kan slå ihjel. Blandt andet vil amerikanerne levere Humvee-køretøjer.

- Vi har besluttet indtil videre ikke at levere våben, siger amerikanske regeringskilder til Reuters.

Den forøgede hjælp til Ukraine ventes at blive offentliggjort sent torsdag af den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, som er på besøg i Kijev.

De anonyme amerikanske regeringskilder beskriver planen som en udvidelse af den amerikanske støtte til de væbnede styrker i Ukraine, men de siger, at det er usandsynligt, at det vil få væsentlig betydning for den væbnede konflikt.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, anmodede amerikanerne om våbenhjælp, da han besøgte Washington i september. Men Obama-administrationen har ikke ønsket at yde våbenhjælp og har også lagt vægt på, at der skal findes en diplomatisk løsning.

Regeringskilder i Washington siger, at en strøm af våben fra USA kan føre til, at Rusland eskalerer konflikten drastisk.

Biden kommer til Ukraine, efter at den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, har været i Kijev.

Han havde møder med Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, om mulige forhandlinger med Rusland.

- Vi inviterer Rusland til seriøse forhandlinger på neutralt område. USA og EU hjælper os med dette, sagde Jatsenjuk.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip