USA vil være vært for de olympiske lege i 2024

USA melder sig nu officielt som en mulig vært for de olympiske lege i 2024. Amerikanerne arrangerede senest OL i 1996 med Atlanta som værtsby.

Landets olympiske komité oplyser tirsdag, at USA vil ansøge om igen at blive vært i 2024.

Hvilken by, der eventuelt skal huse verdens største idrætsbegivenhed, er ikke afgjort. Los Angeles, San Francisco, Boston og Washington er med i overvejelserne.

USA's olympiske komité regner med at tage en endelig beslutning og sætte navn på værtsbyen i begyndelsen af januar.

Eventuelt kan Danmark og København blive en af de ansøgere, som USA skal konkurrere med.

Den internationale olympiske komité, IOC, besluttede på sin session i Monaco for godt en uge siden, at flere nationer kan gå sammen om at afholde de olympiske lege.

Og den udmelding var Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), hurtig til at reagere på. Han mener, at beslutningen giver et "rigtigt spændende perspektiv".

- Det kunne være helt enestående at få en del af OL til København, men det kræver bred politisk opbakning, sagde Frank Jensen til Politikens hjemmeside.

Kulturminister Marianne Jelved (R) var også positiv, men slog over for avisen fast, at der ikke er aktuelle planer om at ansøge om et OL-værtskab.

Det kommende OL i 2016 bliver holdt i Rio de Janeiro i Brasilien, mens Tokyo i Japan er værtsby i 2020.

Flere lande er allerede begyndt at røre på sig med hensyn til legene i 2024. Italien, Frankrig, Tyskland, Tyrkiet og Qatar er blandt de lande, der har udtrykt interesse for at stå for begivenheden om ti år.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip