Usårlig Kittel scorer hattrick i Touren

Den tyske supersprinter Marcel Kittel er tilsyneladende usårlig på sprinterafslutningerne i dette års Tour de France.

Tirsdag var Giant-Shimano-rytteren atter hurtigst, da det hele skulle afgøres efter 163,5 flade kilometer mellem Le Touquet-Paris-Plage og Lille.

Kittel klemte sig på de sidste meter foran Norges Alexander Kristoff (Katusha) og tog sin tredje sejr i årets Tour og sin syvende i alt.

Afgørelsen skabte ikke nogen forskydninger i toppen af klassementet, hvor Vincenzo Nibali (Astana) fortsat bærer den gule førertrøje.

Etapens dramatiske højdepunkt kom allerede tidligt, da Tour-favoritten Chris Froome (Sky) styrtede og slog både hånd og hofte.

Den forslåede brite var dog hurtigt tilbage på cyklen med tøjet i laser, og meldingerne fra Sky-lejren var, at Froome skulle være okay trods uheldet.

Efter Froomes ufrivillige tur i projektørlyset var det som så ofte før den franske veteran Thomas Voeckler (Europcar), der tog opmærksomheden med et sejlivet udbrudsforsøg.

I en periode havde han selskab af Luis Angel Maté (Cofidis), men da spanieren fik defekt med 55 kilometer tilbage, måtte Voeckler på egen hånd forsøge at holde det jagtende felt bag sig.

Men 16 kilometer før målstregen var det slut for manden, der i både 2004 og 2011 kørte 10 dage i den gule førertrøje, og feltet kørte samlet til mål til den ventede massespurt.

Onsdag venter der rytterne et tidligt højdepunkt i dette års Tour, når feltet skal ud på en 156 kilometer lang etape, der blandt andet byder på ni strækninger på brosten.

Der er lagt op til dramatik på en etape, der synes skræddersyet til ryttere med forårets endagsklassikere som speciale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip