USA's ambassadør i Sydkorea angrebet af bevæbnet person

Skrevet af admin

05/03/2015

Dagens topnyheder

USA's ambassadør i Sydkorea, Mark Lippert, er kommet til skade, efter at han tidligt torsdag morgen lokal tid blev angrebet af en bevæbnet person.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap. Den formodede gerningsperson blev umiddelbart efter overfaldet anholdt.

Det Hvide Hus oplyser ifølge Reuters, at ambassadørens skader ikke er livstruende, og at USA's præsident, Barack Obama, har ringet til Lippert for at ønske ham god bedring.

Samtidig fordømmer det amerikanske udenrigsministerium episoden.

Sydkoreanske medier viser billeder af 42-årige Mark Lippert, der bløder fra sit ansigt og har blod på hænderne efter angrebet.

Lippert blev ifølge Reuters snittet i ansigtet med en mindre kniv, som gerningsmanden havde gemt i sin højre hånd.

Angrebet skete, da ambassadøren var på vej til et morgenmøde i den centrale del af hovedstaden Seoul. På mødet skulle en koreansk genforening diskuteres.

Mark Lippert blev kraftigt blødende hastet til behandling på et nærliggende hospital.

Amerikaneren satte sig på posten som ambassadør i oktober.

Gerningsmanden råbte angiveligt et antikrigsslogan, da han overfaldt amerikaneren. Politiet har identificeret den anholdte som en 55-årig mand, der er medlem af en gruppe, som går ind for genforening af Nord- og Sydkorea.

Manden er tidligere dømt for at have kastet et betonstykke efter den japanske ambassadør i Seoul.

USA og Sydkorea begyndte i denne uge en fælles årlig militærøvelse, der har ført til skærpet retorik fra ærkefjenden Nordkorea.

Nordkoreanerne mener, at de to allierede bruger øvelsen til at forberede sig på en krig på den koreanske halvø.

/ritzau/