USA's næste skridt i Irak afgør måske andet gidsels liv

Hårdt mod hårdt ser ud til at være strategien fra USA's præsident, Barack Obama, over for den militante gruppe Islamisk Stat (IS), der har halshugget en amerikansk journalist som "hævn" over USA's bombeangreb i Irak.

I hvert fald understreger Obama, at verden vil bekæmpe islamisk ekstremisme, som præsidenten kalder "en kræftknude".

- Når mennesker gør amerikanere fortræd, gør vi, hvad der er nødvendigt for, at retfærdigheden kan ske fyldest, sagde Obama onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Derfor fortsatte amerikanerne bombardementet i det nordlige Irak trods truslen om, at IS vil dræbe endnu en amerikaner - journalisten Steven Joel Sotloff.

Sotloff forsvandt ifølge en række amerikanske medier i Syrien i august 2013, men familien valgte at holde kidnapningen hemmelig for offentligheden. Han har arbejdet for en række amerikanske medier, blandt andet Time, og har rapporteret fra Libyen efter diktator Muammar Gaddafis fald samt den syriske borgerkrig.

På videoen med James Foley vises billeder af Steven Sotloff, og det oplyses, at Obama kan afgøre hans skæbne.

- Denne amerikanske statsborgers liv, Obama, afhænger af din næste beslutning, siger en maskeret mand i videoen.

NBC News beskriver Steven Sotloff som journalist i flere af verdens brændpunkter og en glødende fan af basketballklubben Miami Heat. Sotloff voksede op i Miami, Florida, og har studeret på University of Central Florida.

Det sidste livstegn offentligheden har fået fra Sotloff er på det sociale medie Twitter, hvor amerikaneren senest skrev noget 3. august sidste år.

- Alle er bange lige nu. Ingen ved, hvordan man skal håndtere det, for vi havde aldrig troet, at vi nogensinde ville have en ven i den situation, siger Emerson Lotzia, der gik på universitet med Steven Sotloff til NBC Miami.

USA's nationale sikkerhedsråd har fastslået, at videoen med James Foley er autentisk.

/ritzau/