USA's træner: Vores selvtillid vokser

USA er efter den dramatiske kamp mod Portugal nu i en gunstig situation til at gå videre fra gruppe G ved VM.

Og selv om holdet måtte nøjes med et enkelt point, går spillerne ind til den afsluttende kamp mod Tyskland med masser af tro på egne evner.

Det siger holdets træner, Jürgen Klinsmann.

- Vi tager endnu mere selvtillid med til den næste kamp. Det bliver endnu en afgørende kamp, men sådan er det ved et VM, siger Klinsmann inden mødet med sine landsmænd, der fører gruppen på en bedre målscore end USA.

Begge hold har fire point, og med uafgjort går Tyskland og USA videre til finalerunderne uanset resultatet mellem Ghana og Portugal, der begge har et point.

- Det er altid uheldigt, når man indkasserer et mål i sidste sekund, men det var en fantastisk kamp for os. Jeg kan ikke forlange mere, siger Klinsmann.

De amerikanske spillere viste stor fightervilje mod Portugal og lod sig ikke gå på af Nanis scoring til 1-0 efter fem minutter. Tværtimod lagde de pres på modstanderne, og belønningen kom i anden halvleg med to mål.

Dommeren havde næsten fløjten i munden og var klar til at blæse kampen af, da Varela udlignede til 2-2 for Portugal.

Portugal tabte sin første kamp 0-4 til Tyskland.

USA har før spændt ben for Portugal.

Ved VM i 2002 overraskede amerikanerne med en sejr på 3-2 over europæerne i den indledende runde og kom helt frem til kvartfinalerne.

Clint Dempsey, der nu er noteret for mål mod både Ghana og Portugal i de første to gruppekampe, er tilfreds med det ene point.

- Det ser stadig godt ud for os i gruppen. Vi gjorde det godt i dag og spillede bedre end i den sidste kamp. Vi flyttede bolden godt rundt og skabte flere chancer, siger amerikaneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip