USA's vicepræsident besøger Ukraine

USA's vicepræsident, Joe Biden, besøger Kijev 22. april, oplyser Det Hvide Hus lørdag.

Under sine møder med regeringsledere og civilsamfundsgrupper vil Biden understrege "USA's stærke støtte til et forenet og demokratisk Ukraine, som træffer dets egne valg om landets fremtidige vej", hedder det i en erklæring fra Det Hvide Hus.

Meddelelsen om Bidens besøg kommer dagen efter, at Washington besluttede at indføre sanktioner over for seks politiske ledere og topembedsmænd i udbryderregionen Krim. Halvøen blev annekteret af Rusland 18. marts.

Biden vil i Kijev "rådføre sig med repræsentanter for regeringen om det internationale samfunds bestræbelser på at medvirke til at stabilisere og styrke Ukraines økonomi", oplyser Det Hvide Hus.

USA har gentagne gange opfordret Rusland til at nedtrappe spændingerne og trække landets tropper væk fra Ukraines østlige grænse.

Men det er ikke sket. Og lørdag er urolighederne i det østlige Ukraine taget til.

Blandt andet har bevæbnede prorussiske militante ifølge Reuters overtaget politiets hovedkvarter i byen Kramatorsk, der ligger 150 kilometer fra grænsen til Rusland.

Der har også været meldinger om væbnede kampe ved politihovedkvarteret i byen Krasnyj Lyman. Desuden har bevæbnede prorussiske demonstranter oprettet kontrolposter på vejene i byen Slaviansk.

Ukraines fungerende indenrigsminister, Arsen Avakov, kalder lørdagens hændelser for "en aggressiv handling fra Rusland".

Ukraine afholder præsidentvalg 25. maj.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip