Usikre Franco: Sådan fik jeg selvtillid

Bag det succesfulde smil og superkarrieren har der tidligere gemt sig en drænende usikkerhed hos James Franco.

Den 37-årige skuespiller, der også arbejder som underviser ved tre forskellige amerikanske universiteter, forfatter, producer og kunstner, ville aldrig have kunnet arbejde som instruktør, hvis ikke han havde fået et skub i den rigtige retning.

- At gå i skole har været fantastisk for mig. Det gav mig selvtillid til at kunne se mig som instruktør, siger "127 Hours"-stjernen til ABC og uddyber:

- Jeg havde instrueret ting før filmskolen, men dengang var jeg ret usikker på, hvad jeg egentligt lavede. Filmskolen gav mig selvtilliden til at gøre det, lyder det fra Franco, der har instrueret superstjerner som Ed Harris og Robert Duvall.

- Det er skræmmende at arbejde med folk, der er de bedste til det, de laver. Jeg har instrueret folk, jeg ikke har turde drømme om, tilføjer han.

Men det er ikke kun Hollywood-eliten, som den Oscar-nominerede skuespiller arbejder sammen med. I jobbet som universitetsunderviser på flere filmlinjer møder Franco også studerende med stortalent, og de har netop filmatiseret en af skuespillerens romaner, "Yosemite".

- Jeg vil virkelig gerne hjælpe talentfulde studerende. En af de bedste ting ved undervisningen er, at jeg møder en helt ny gruppe venner og med-filmskabere. Jeg får simpelthen nye samarbejdspartnere, roser Franco.

James Franco brød igennem som skuespiller i serien "Freaks and Geeks", hvorefter han landede flere store roller som blandt andet titelrollen i filmen "James Dean", der indbragte ham en Golden Globe-statuette.

Senest har han opnået stor succes i "Spider Man"-filmene og i det Oscar-nominerede overlevelsesdrama "127 Hours".

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip