Uvildig rapport: Argentinsk statsadvokat blev dræbt

En ny retsmedicinsk undersøgelse af den døde argentinske statsadvokat Alberto Nisman peger på, at han blev dræbt, fortæller hans ekskone Sandra Arroya Salgado.

Nisman blev fundet død nogle dage efter, at han havde beskyldt Argentinas præsident, Cristina Fernandez, for at forsøge at dække over Irans påståede rolle i et bombeangreb på et jødisk center i Buenos Aires i 1994.

Den officielle undersøgelse fra retsmedicinerne er ikke gjort fuldt tilgængelig, men de detaljer, som er offentliggjort, tyder på, at der var tale om selvmord.

Nisman blev fundet i en blodpøl 18. januar med en kugle i panden.

Nu siger ekskonen så, at den officielle rapport fra retsmedicinerne er forkert.

- Nisman var ikke involveret i et uheld. Han begik ikke selvmord. De dræbte ham, siger Salgado på en pressekonference i Buenos Aires uden at sige, hvem hun mener med "de".

Ifølge ekskonen er ekspertundersøgelsen, som hun selv har bestilt, ikke baseret på nye undersøgelser af liget, men derimod på billeder og videoer taget af Nismans døde krop.

Ved bombeangrebet mod det jødiske center i Buenos Aires blev 85 personer dræbt.

Nisman mente, at præsidenten forsøgte at dække over iranske myndigheders indblanding i bombeangrebet.

Motivet skulle være interesse i iransk olie.

Dagen efter at Nisman blev fundet død, skulle han have deltaget i en høring i nationalforsamlingen om anklagerne imod præsidenten.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip