V afviser kritik af udlændinge-udspil fra erhvervsliv

08/08/2014 11:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Venstres kommende udlændingeudspil vil om noget gøre det nemmere for danske virksomheder at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Sådan lyder det fra en af arkitekterne bag oplægget, partiets udenrigsordfører Søren Pind.

I Børsen dumper flere store virksomheder ellers oplægget, hvor mejerigiganten Arla blandt andet kritiserer oplægget for at lægge hindringer i vejen for at suge de bedste hjerner til Danmark.

- Hvis oplægget bliver vedtaget, bliver det langt nemmere for danske virksomheder at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, siger Søren Pind og fortsætter:

- Men det bliver sværere for mennesker, som måske kunne lægge det danske samfund til last at komme ind. Det synes vi, ud fra et samlet perspektiv, er den bedste løsning.

Ifølge oplægget skal folk fra den vestlige del af verden samt et par udvalgte lande som Brunei kunne få lettere adgang til Danmark, hvis de har et job til 200.000 kroner om året på hånden.

Andre landes borgere skal tjene det dobbelte, hvis adgangen skal lempes.

Det er forskelsbehandling, siger Søren Pind. Positiv særbehandling, vel at mærke.

- Hvis man er imod positiv særbehandling, så er man imod EU og den danske grænse og de aftaler, som Danmark har med visse lande om visumfrihed. Selvfølgelig gør man forskel, hvis der ikke er fare for, at folk misbruger de muligheder, der er, siger han.

- Men hvis folk har fået den opfattelse, at Venstre vil diskriminere på baggrund af race, religion eller køn, så må jeg bare sige, at intet kan være mere forkert. Jeg kan garantere for, at det ikke er den form, vi opererer med i Venstre, understreger Søren Pind.

Flere Venstrefolk har åbent kritiseret oplægget. Heriblandt EU-parlamentariker Jens Rohde, tidligere minister Eva Kjer Hansen, Birthe Rønn Hornbech og tidligere partiformand og mangeårige udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen

/ritzau/