V afviser Thornings ønske om bred udlændingepolitik

- Vi kommer ikke til at føre en lempelig udlændingepolitik, det kan jeg garantere, og dermed kommer vi ikke til at føre udlændingepolitik med hverken Socialdemokraterne eller De Radikale.

Sådan lyder den kontante afvisning fra Venstres politiske ordfører Inger Støjberg, efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag har inviteret til et bredt samarbejde på området.

Invitationen kom på et pressemøde, hvor Socialdemokraterne præsenterede udspillet "Vi skal kunne følge med", som ifølge statsministeren beskriver en politik, der er lige så stram som under Venstres tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

- Der er intet nyt i det oplæg, Socialdemokraterne kommer med i dag, som gør, at vi får dæmmet op for den massive tilstrømning, vi ser. Det her område sejler i øjeblikket, mener Inger Støjberg.

- Det bekræfter fuldstændig Morten Østergaards garanti om, at en ny SR-regering vil fortsætte den lempelige udlændingepolitik, konstaterer hun.

Venstre fremlagde tidligere på ugen et asyludspil, og ifølge statsministeren rummer det flere elementer, som hun er parat til at forhandle om.

Men det kommer ikke til at ske, siger Inger Støjberg, som hæfter sig ved, at regeringen fortsat ønsker at give flygtninge, som får asyl i Danmark, adgang til kontanthjælp.

- Når man kommer hertil som flygtningefamilie, skal det være slut med at få 10.000 kroner mere om måneden, end man gjorde i vores tid, og der skal strammes op, så man ikke kan få permanent ophold uden at kunne tale dansk, erklærer den politiske ordfører.

Hvis Venstre får regeringsmagten vil partiet hasteindkalde Folketinget til at behandle lovændringer på udlændingeområdet, men hvis regeringsmagten bliver hos Socialdemokraterne og De Radikale, så holder Venstre sig væk.

- Vi kommer ikke til at føre en lempelig udlændingepolitik, gentager Inger Støjberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip