V: Alt for tidligt at fordele ministerposter

Vi er på den forkerte side af folketingsvalget, når det gælder diskussionen om, hvordan en eventuelt kommende borgerlig regering skal sættes sammen.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter, at Liberal Alliance har meldt ud, at partiet nu er parat til regeringsdeltagelse.

- Det er alt for tidligt at sætte navne på, hvem der skal have hvilke poster, for vi skal jo lige vinde valget, før det overhovedet bliver aktuelt. Og det ligger jo ikke lige på den flade hånd, at vi vinder næste valg, siger Inger Støjberg.

Liberal Alliance har hidtil afvist, at regeringsdeltagelse kunne komme på tale. De Konservative er tilbageholdende med at gøre regeringscomeback, så længe partiet ikke har flere mandater, mens Dansk Folkeparti ikke vil beslutte sig før efter et valg.

Men nu er alliancen altså ifølge partileder Anders Samuelsen parat til at tage plads i en regering, selvom der i givet fald skal hugges en hæl og klippes en tå for at få de politiske sko til at passe til både Venstre og Liberal Alliance.

Liberal Alliance vil af med topskatten, Venstre vil prioritere lempelser i bundskatten først. Alliancen er imod den folkeskolereform, som Venstre er med i. Det samme gælder eksempelvis energiforliget, og også i forhold til EU er der forskel i begejstringen hos de to partier.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er fire forskellige partier, og derfor er vi heller ikke enige om alting. Men jeg betragter LA's udmelding i dag som et håndslag på, at de vil gå konstruktivt ind i samarbejdet, også efter et muligt regeringsskifte, siger Inger Støjberg.

Anders Samuelsen har tidligere - den 29. januar 2013 - lagt en af sine taler ud på Facebook, hvor han blandt andet taler om at regulere sympatikonflikter, styrke kontrollen med efterretningstjenesterne, reformere Nato og give prostituerede lov til at ansætte telefonpassere.

Men Inger Støjberg vil ikke diskutere de enkelte punkter.

- Uanset, hvad du spørger til, vil du finde steder, hvor Venstre og Liberal Alliance ikke er fuldstændig enige, og det er jo, fordi vi er to forskellige partier. Og vi har vist, at vi har en evne til at finde sammen, selvom der er politiske områder, hvor vi ikke er fuldstændig enige, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip