V-borgmester: Gulerod og straf fremmer ikke integration

Skrevet af admin

9 år siden

|

02/04/2015

Dagens topnyheder

Et økonomiske incitament for at få flere indvandrere og flygtninge i arbejde er en god nok idé. Problemet er bare, at i mange kommuner mangler jobbene.

Det siger Frederikssund Kommunes borgmester, John Schmidt Andersen (V).

- I vores kommune mangler jobbene, så selv om man får en økonomisk gulerod op foran næsen for at gøre en større og bedre indsats, så hjælper det ikke, siger han og fortsætter:

- Jeg vil nødig havne i den situation, hvor man bliver straffet, selv om man gør en stor indsats, der bare ikke lykkes, fordi der mangler arbejdspladser.

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, vil i et nyt V-udspil belønne og straffe kommuner økonomisk, alt efter hvor gode de er til at få udlændinge i arbejde.

Helt konkret foreslår Venstre, at op mod en milliard kroner af integrationsmidlerne fordeles mellem kommunerne med størst integrationssucces.

Pengene skal hentes ved at sløjfe 16 statslige puljer, som alle kommuner i dag har mulighed for at søge midler fra, skriver Berlingske.

Det er eksempelvis puljer til at fremme unges mentale sundhed eller klippekort til ekstra hjemmehjælp.

- Udspillet skal ses i en meget, meget større sammenhæng. Det er ikke nok at sige, nu får I nogle flere penge for at integrere på en fornuftig måde, siger John Schmidt Andersen.

Han mener, at en måde at få flere indvandrere og flygtninge i arbejde på ville være at afdække, hvad folk kan, når de kommer hertil i stedet for blot at sende dem ud i kommunerne.

- På et tidspunkt for år tilbage var der mange veluddannede folk i Sandholmlejren, hvis kompetencer aldrig nogensinde blev brugt, siger John Schmidt Andersen og fortsætter:

- De nåede at flygte ud af landet til andre steder, hvor de kunne yde en god indsats. Og vi stod tilbage med dem, som var svære at få i arbejde. Den situation skal vi ikke ende i igen.

Også Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V) er bekymret over udspillet.

- Vi bor i et område, hvor virksomhederne forsvinder i stedet for at komme hertil, og derfor vil en sådan ordning, hvor man bliver belønnet på den måde, kun være med til at skævvride Danmark, siger han til Berlingske.

/ritzau/