V-gruppeformand: Fløjteaktion mod Thorning er barnlig

- Ikke i orden.

Sådan lyder det fra Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, når det gælder den planlagte fløjteaktion mod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Fælledparken i København den 1. maj.

Formålet med fløjteaktionen er at overdøve Helle Thorning-Schmidt, så hun ender med at tale for døve øren på arbejdernes internationale kampdag.

- Det er helt i orden, at mange ikke bryder sig om statsministeren og regeringens politik, men man skal opføre sig ordentligt, lyder det fra Kristian Jensen.

- Det er ikke i orden at møde op i Fælledparken blot for at genere. Det er simpelthen for barnligt, siger han og opfordrer direkte fløjtekoret til at blive væk.

- Hvis man ikke ønsker at høre statsministerens tale, kan man jo bare blive væk, understreger Kristian Jensen i en skriftlig kommentar.

Det er en gruppe på Facebook, der kalder sig "Overdøv Helle - genindtag taletiden", der har annonceret fløjtekoncerten, når Thorning skal holde sin 1. maj-tale.

Gruppen har efter eget udsagn indkøbt 800 fløjter, og bedømt ud fra antallet af tilmeldte deltagere er det indtil videre rigeligt. Onsdag formiddag havde godt 400 mennesker tilmeldt sig aktionen på det sociale medie.

Aktionen har fået stor opmærksomhed efter, at statsministeren sidste år blev buh'et ud under sine 1. maj-taler rundt om i landet.

Tidligere skatte- og udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) har kaldt folkene bag aktionen for nogle "halvhjerner".

- Troede ellers, at 1. maj var en festdag, hvor vi skal give kant til højrefløjen, men der er altså nogle, som i stedet agter at hjælpe højrefløjen, skriver Holger K. Nielsen på Facebook.

/ritzau/

 

Dagens Gossip