V hilser eksamen for dumpekandidaten IC4 velkommen

Skrevet af admin

23/06/2014

Mest læste i dag

DSB's beslutning om at sende de skandaleramte IC4-tog til en "afgørende eksamen", der skal kaste lys over, om det kan betale sig fortsat at kaste penge efter forbedringer af togene, glæder Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Han forestiller sig imidlertid ikke, at eksaminanden kommer bare tilnærmelsesvist ubesværet gennem "pensum".

- IC4 vil være en dumpekandidat. Der dukker hele tiden nye ting op, og vores indstilling har længe været, at man skal holde op med at kaste gode penge efter dårlige, siger Kristian Pihl Lorentzen.

- Så jeg tager DSB's udmelding om en eksamen som et sporskifte, som jeg hilser velkommen, siger han.

DSB oplyste mandag i en pressemeddelelse, at man vil have kastet lys over, om det er realistisk og økonomisk forsvarligt at få togene ud at køre med en tilstrækkelig høj driftsstabilitet.

Men selvom toget skulle dumpe afgangsprøven, er det ikke planen, at det skal tages ud af drift, forklarer direktør for DSB Vedligehold Steen Schougaard Christensen til Ritzau.

Hos Venstre er man dog klar til at gå over til en "plan B", hvis IC4 skulle ende med at dumpe til eksamen, og at det viser sig, at det ikke er økonomisk forsvarligt at blive ved med at lappe og forbedre de stærkt forsinkede tog.

- Vi kan sørge for at få det maksimale ud af vores IC3-tog, vi kunne se på, om private aktører kunne komme ind, der kunne leases dieselmateriel, ligesom vi kunne bringe nogle af de gamle MR-tog fra 1970'erne i spil, siger Venstres transportordfører.

/ritzau/