V: Justitsministeren laver usaglig symbolpolitik

Folketinget skal fredag diskutere et beslutningsforslag fra de fire borgerlige partier, der vil pålægge regeringen at trække aktstykket, der giver politiet øgede bevillinger efter attentaterne i København den 14. og 15. februar, tilbage.

De borgerlige er bekymrede for, at politiet for fremtiden bliver tvunget til at finde pengene til et øget terrorberedskab på sine egne budgetter, og de vil derfor have finansieringen på plads i samme ombæring.

Ellers, frygter de, vil det gå ud over politiets arbejde med almindelig kriminalitetsbekæmpelse.

Det argument forstår justitsminister Mette Frederiksen (S) ikke.

- Det er en bagvendt argumentation. Hvis ikke der bliver afsat flere penge til dansk politi, vil det gå ud over politiets øvrige opgaver. Det siger jo sig selv, siger hun.

Men Venstres finansordfører, Peter Christensen, mener, at kritikken skyder forbi målet.

- Så skulle man spørge ministeren, om det er, fordi politiet midt i april ingen penge har i kassen. Det tror jeg alligevel ikke, at hun vil sige ja til, siger han.

I stedet taler han dunder mod justitsministerens håndtering af sagen. Han er særligt utilfreds med, at der endnu ikke ligger en redegørelse om forløbet den 14. og 15. februar.

- Vi kan ende i en situation, hvor regeringen kommer med en redegørelse, der viser, at det var nogle andre værktøjer, vi skulle have fokuseret på. At det var en anden regning, siger han.

- Det, synes jeg, er usagligt og ren symbolpolitik, der skal laves hurtigt, uden at Folketinget må få oplysninger.

Han afviser, at beslutningsforslaget er et forsøg på at forhale processen, men et udtryk for desperation.

- Det er her er vores eneste mulighed for at komme i dialog med justitsminister Mette Frederiksen, mener han.

- I stedet for at hun gemmer sig bag sit skrivebrod og ikke leverer de oplysninger til Folketinget, som Folketinget har bedt om, så kunne hun gå i en konstruktiv dialog, lyder det fra Venstres finansordfører, Peter Christensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip