V: Justitsministerens fremtid hænger i en tynd tråd

Justitsminister Morten Bødskov (S) kæmper for sit politiske liv, når han tirsdag formiddag bliver ristet i et åbent samråd i Folketingets Retsudvalg, efter han mandag aften erkendte at have løjet i sagen om et aflyst besøg på Christiania.

Morten Bødskov skriver i et svar til retsudvalget, at han "beklager dybt", at udvalgets medlemmer fik en begrundelse, som ikke var reel, da besøget blev aflyst i februar sidste år.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen siger, at ministerens politiske liv hænger i en tynd tråd.

- Vi træffer en beslutning efter samrådet. Så har ministeren haft en mulighed for at forklare sig og uddybe de skriftlige svar, der er, og så træffer vi en beslutning, om vi fortsat kan have tillid til Morten Bødskov, siger han og fortsætter:

- Hvis ministeren fortsætter den linje, der er lagt i de skriftlige svar, så hænger hans ministerliv i en tynd tråd for Venstres vedkommende. Men der skal jo et flertal til.

Morten Bødskov fastholder i sit svar mandag aften, at der faktisk var en reel trussel mod retsudvalget og Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærsgaard.

Sagen handler om et besøg, som retsudvalget skulle have være gennemført i fristaden den 29. februar 2012. Men besøget blev aflyst med få dages varsel med begrundelsen, at politidirektør i København, Johan Reimann, ikke kunne deltage.

Pia Kjærsgaard havde ønsket at deltage i turen, og det var det skærpede trusselsbillede omkring hendes person, der fik justitsministeren til at aflyse besøget og siden lyve om det.

Venstre er mest af alt chokeret over sagen, siger Karsten Lauritzen.

- En ting er, at man holder Folketinget hen i uvidenhed, en anden er at konstruere forklaringer og lyve og så erkende det, og så tro, at man kan slippe af sted med det. Det er vi ærlig talt lidt chokeret over, siger han.

Bødskovs skæbne afhænger først og fremmest af, om Enhedslisten som regeringens parlamentariske grundlag fortsat har tillid til ham som justitsminister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip