V: Lavere ydelser skal holde flygtninge væk fra Danmark

Mens presset på Europas grænser stiger på grund af mennesker på flugt fra krig, sult og fattigdom, slår Venstre fast, at antallet af asylansøgere til Danmark skal nedbringes markant, hvis regeringsmagten skifter.

Midlet bliver dog ikke først og fremmest strammere asylregler. Venstre erkender ifølge Jyllands-Posten nu, at konventionerne står i vejen. Derfor vil partiet satse på lavere ydelser for at dæmpe lysten til at søge mod Danmark.

- Vi kan ikke gå ret meget længere i forhold til konventionerne, og derfor vil vi fokusere på ydelserne. Det vil være det hurtigste og mest effektive middel, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til Jyllands-Posten.

Konventioner som Flygtningekonventionen og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention gør det ifølge Venstre vanskeligt at stramme asyllovgivningen.

Venstre foreslår at indføre en ny integrationsydelse, der nedsætter hjælpen til flygtninge til et niveau svarende til SU for forsørgere.

- Vores ydelsessystem og de forhold, vi stiller til rådighed, er markant bedre end i mange andre lande, siger Inger Støjberg til avisen.

Socialdemokraterne mener, at de nuværende regler er gode og afviser, at flygtninge primært tænker på penge.

De Radikale advarer om, at forringede vilkår for flygtninge i Danmark vil føre til et kapløb om, hvem der kan byde flygtninge de værste forhold.

Modsat ærgrer Dansk Folkeparti sig over, at Venstre ikke vil stramme asylreglerne, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip