V og K afviser Østergaards skatteønsker

Det er ikke kun regeringspartneren Socialdemokraterne, der er uenig i De Radikales ønske om at hæve boligskatten for at kunne sænke topskatten.

Også hos Venstre og Konservative bliver tomlen vendt ned for den fremtidsvision, som partileder Morten Østergaard løfter i lørdagens udgave af Politiken.

- Det er ikke borgerlig politik, at boligejerne igen skal til lommerne, hvis du spørger mig, skriver den konservative formand Søren Pape Poulsen i en mail til Ritzau.

Han understreger, at partiet gerne vil sænke topskatten, men at det ikke skal være med penge fra boligejerne.

- Topskatten skal selvsagt ned, men det nytter ikke noget, at man så bare tager pengene fra boligejernes anden lomme, påpeger formanden.

I stedet mener De Konservative, at skattesænkning skal finansieres af nulvækst i det offentlige forbrug.

En lignende finansiering finder man i Venstres skattepolitik, men her er topskatten ikke på ønskesedlen.

- Vores førsteprioritet er at sænke skatten på arbejde for folk med små indkomster. Det er der, vi mener, at de største udfordringer er i øjeblikket, fordi det skal kunne betale sig bedre at arbejde, siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen til Ritzau.

Spørgsmål: Så hvis man vil have lavere topskat, så er det ikke Venstre, man skal stemme på?

- Vi har bestemt ikke noget imod lavere topskat, det har vi også været med til at sikre flere gange tidligere, men vores førsteprioritet er at lette skatten for folk med arbejdsindkomster, påpeger ordføreren.

Han er ligeledes "lodret uenig" i finansieringen af Morten Østergaards forslag.

- Forslaget, om at boligejerne skal betale mere i skat, er en rigtig, rigtig dårlig idé. Jeg synes ikke, at boligejerne skal have en ekstra regning, erklærer Torsten Schack Pedersen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip