V og K vil stemme hurtigst muligt om retsforbeholdet

Retsforbeholdet skal hurtigst muligt udskiftes med en tilvalgsmodel, så Danmark kan deltage i politisamarbejdet Europol.

Sådan lyder budskabet fra Venstre og Konservative på vej ind til et møde i Statsministeriet med de øvrige såkaldte ja-partier, Socialdemokraterne, Radikale og SF, om en afskaffelse af retsforbeholdet.

- Vi ser gerne en folkeafstemning hurtigst muligt. Regeringen har udtømt sit program, og hvis vi skal vente helt til september med et folketingsvalg, kunne vi ligeså godt stemme om retsforbeholdet i foråret, siger Løkke.

Ifølge TV2 bliver afstemningen senest holdt ved udgangen af marts 2016. Det skulle partierne angiveligt være enige om.

- Vi skal nu drøfte, at når danskerne skal til afstemning, så skal det være på et kendt grundlag. Hvis vi fjerner forbeholdet, så skal danskerne vide, hvad de får i stedet, hvad har vi så meldt os til og hvad har vi meldt os fra, siger Løkke.

Både V og K vil sikre, at asyl- og flygtningepolitikken fremover bliver bestemt i Danmark. Det skal tilvalgsmodellen sikre.

- Det er helt afgørende for De Konservative, at man kan nedlægge veto på asyl og udlændingepolitikken.

- Det skal kun bestemmes et sted, og det er på Christiansborg, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på vej til forhandlinger om en afskaffelse af retsforbeholdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip