V om borgerligt flertal uden K: Lad vælgerne tale først

Det er alt for tidligt at begynde at spekulere i, hvordan regeringen skal sammensættes, hvis blå blok vinder næste folketingsvalg.

Det siger Claus Hjort Frederiksen (V), efter at Liberal Alliance søndag har foreslået, at De Konservative ikke skal være en del af en eventuel Venstre-ledet regerings parlamentariske grundlag efter næste valg.

- Jeg vil slet ikke begive mig ud i sådanne nogle spekulationer. For os er det vigtige at vinde næste folketingsvalg, så må vi efter valget se, hvilken regering der kan dannes, siger Claus Hjort Frederiksen.

Anders Samuelsen (LA) håber ellers på, at der efter næste folketingsvalg kan samles et flertal, der udelukkende består af Venstre, Dansk Folkeparti og naturligvis Liberal Alliance selv.

Han mener, at de tre partiet forstår hinanden bedre, end De Konservative gør, og siger til Berlingske, at han har svært ved at se, hvad De Konservative kan bidrage med.

- Det svarer til at have en legekammerat ovre i et hjørne i børnehaven, som man kan have det sjovt med, men hvis man ikke har en fornemmelse af, hvad vedkommende kan bidrage med, så søger man det ikke, siger Anders Samuelsen til Berlingske.

Claus Hjort Frederiksen vil søndag ikke svare på, om han kan forestille sig et blåt flertal uden De Konservative. Men han understreger, at de to partier har haft et "fint samarbejde".

- Jeg kan bare sige, at vi har haft et tiårigt regeringssamarbejde med De Konservative, som vi har været meget glade for, siger han.

Liberal Alliance har hidtil afvist, at regeringsdeltagelse kunne komme på tale, men tidligere på måneden meldte Anders Samuelsen ud, at partiet nu er klar til at komme i regering.

De Konservative er tilbageholdende med at gøre regeringscomeback, så længe partiet ikke har flere mandater, mens Dansk Folkeparti ikke vil beslutte sig før efter et valg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip