V om internet ved afgangsprøver: Husk fokus på faglighed

Et nyt udspil fra regeringen åbner for, at folkeskoleelever i højere grad kan få lov til at bruge internettet ved afgangsprøverne.

Venstres medlem af børne- og undervisningsudvalget, Louise Schack Elholm, er positivt stemt overfor forslaget, men hun mener alligevel, at vi skal passe på, at det ikke går ud over fagligheden ved afgangsprøverne.

- Vi må ikke glemme fagenes faglighed ved dette forslag. Nå man går til eksamen i dansk, så skal fokus fortsat være på, at det nu er dansk vi går op i, og ikke hvordan man søger informationer på internettet.

- Vi skal fortsat have fokus på de grundlæggende færdigheder som at kunne sætte et komma og bygge en sætning ordentligt op. At vi kan bruge det danske sprog korrekt, det skal stadig være det vigtigste, siger Louise Schack Elholm.

Louise Schack Elholm mener dog, at brugen af internettet ved eksamen er en naturlig del af udviklingen i folkeskolen.

- Internettet er jo en integreret del af alles hverdag. Derfor er det positivt, at vi tager temperaturen på, hvad det er for en virkelighed, vi arbejder i.

- Men vi skal have undersøgt dette forslag til bunds. Hvis vi finder frem til, at det kan gøres på en hensigtsmæssig måde, hvor vi fortsat har fokus på de grundlæggende færdigheder, så er jeg positivt stemt, siger hun.

På onsdag skal partierne bag folkeskoleforliget mødes og drøfte regeringens nye udspil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip