V-ordfører: Timingen kunne være bedre

Skrevet af admin

466 uger siden

|

09/07/2015

Dagens topnyheder

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, siger, at det ikke er den bedste timing, at regeringen så kort tid inde i sin regeringstid ikke formår at samle alle sine støttepartier bag så stor en politisk aftale, som kommuneaftalen er.

- Timingen kunne selvfølgelig have været bedre, siger Jacob Jensen.

- Men hvem er taberen? Det er kommunerne, der står med den usikkerhed, at de ikke har en fast ramme at lægge deres budgetter ud fra. Og det er da uheldigt.

Spørgsmål: Irriterer det jer i Venstre, at De Konservative putter en sten i skoen i forhandlingerne?

- Det ved jeg ikke, om man kan være. Det er jo politik. Politik kan vise sig på mange måder, og jeg kan sagtens sætte mig i De Konservatives sted. De har nogle mærkesager, de gerne vil fremme. Jeg vil bare anholde, at det ikke er det rigtige sted at gøre det.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har tidligere sagt, at han forventer, at et bredt flertal vil stemme for aftalen, der som et såkaldt aktstykke skal til forhandling i finansudvalget fredag.

Men både De Konservative og Alternativet siger nej. De Radikale siger, at partiets stemmer kommer med en pris, hvis regeringen mister sit flertal i blå blok. Og Socialdemokraterne lover ingenting.

- Det er jo en helt ny situation, og mig bekendt er det ikke sket før. Normalt vil man bakke op bag en til enhver tid siddende regerings aftale med kommunerne. Det er en situation, vi ikke har været i før, og som vi selvfølgelig skal vurdere, siger Jacob Jensen.

- Men jeg noterer mig, at der er andre partier, der byder sig til, herunder De Radikale. Og det må vi så tage bestik af.

Spørgsmål: Kan det ende med, at I må tilbage til kommunerne og forhandle?

- Det er for tidligt at sige. Lad os nu se, hvordan meldingerne endeligt falder ud på mødet i finansudvalget i morgen (fredag, red.).

/ritzau/