V-plakaterne går op i røg i Slagelse

Venstres spidskandidat i Slagelse, Sten Knuth, der vil vælte socialdemokraten Lis Tribler som byens borgmester, blev mandag aften fyret af, da hans valgplakater på halmballer brændte. Det skriver DR Sjælland.

Kl. 21.30 mandag aften måtte Slagelse Brandvæsen slukke brand i to halmballer med bannere, hvor Sten Knuth ønsker "God Dag" til passerende bilister.

Venstres lokalformand i Slagelse, Knud Vincents, er fortørnet over episoden.

- Det er en absurd mangel på respekt ikke bare for andres ting, men også for andres holdninger. Jeg kan godt forstå, man kan være uenig, men det er vel lige at gå over stregen at sætte politiske budskaber i brand, siger Knud Vincents til DR Sjælland.

Politiet kunne tirsdag morgen ikke bekræfte, om branden er påsat.

Der er udsigt til et tæt politisk opgør i Slagelse, hvor Sten Knuth ved kommunalvalget i 2009 var under 50 stemmer fra at vinde borgmesterkæden. Han er nu i teknisk valgforbund med Dansk Folkeparti, De Konservative, De Radikale og Miljøpartiet Fokus.

Siden 1917 har Slagelse været en sikker socialdemokratisk bastion, som kun i 1994-98 har haft borgerligt styre med De Konservatives Jens Jørgensen som borgmester. Derfor opstiller også folketingspolitiker John Dyrby Paulsen (S) for at hjælpe med at bevare magten.

S og SF har i valgperioden mistet deres røde flertal på 16 af 31 pladser i byrådet. Derfor har den frafaldne DF'er, Peter Lotinga, været tungen på vægtskålen. Han opstiller på Lotinga-listen i teknisk valgforbund med Liberal Alliances Villum Christensen.

I 2005 sikrede Villum Christensen som De Radikales kandidat Lis Tribler borgmesterposten trods borgerligt flertal i byrådet. I denne valgkamp har han hverken peget på hende eller Sten Knuth som borgmester.

/ritzau/

 

Dagens Gossip