V: Stærkt urimeligt at folk taber penge på at arbejde

Venstre kalder det "stærkt urimeligt", at 17.700 danskere ifølge en begregning fra Finansministeriet taber penge på at komme i arbejde.

Det siger partiets gruppeformand på Christiansborg, Kristian Jensen.

- Jeg synes, det er stærkt urimeligt, at vi ikke har et skattesystem, der sikrer, at det altid kan betale sig at arbejde, og at der ikke er en større gevinst for så mange danskere ved at stå op om morgenen og passe deres job, siger han.

Ifølge Finansministeriet vil 17.700 danskere få mindre ud af det økonomisk, hvis de bevæger sig fra overførselsindkomst og ud på arbejdsmarkedet, blandt andet fordi man så skal bruge penge på transport til og fra jobbet, ligesom visse andre offentlige ydelser falder.

Spørgsmål: Vil I sikre, at der ikke er en eneste dansker, der taber penge på at arbejde?

- Om vi kan garantere, at der aldrig vil være nogen, der bor så langt fra deres arbejdsplads, at omkostningerne vil blive større, er måske et stort udtryk, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Men vi vil sænke skatten på de laveste indkomster, og målsætningen må være, at det altid vil kunne betale sig at arbejde frem for at være på overførselsindkomst, siger han.

Antallet af danskere, der får mindre end 1000 kroner ud af at gå på arbejde frem for at være på overførselsindkomst, ligger i år 46.400.

Et tal der dog var højere, da Venstre havde regeringsmagten i 2011. Her var tallet oppe på 57.000 personer.

Venstre præsenterede i efteråret en udspil til en jobreform, der netop skulle gøre det mere økonomisk attraktivt at tage et arbejde.

Det skal blandt andet ske gennem et særligt kontanthjælpsloft, der skal sætte en maksimumgrænse for, hvor meget borgerne kan modtage i offentlige ydelser, med mindre man har bestemte helbredsmæssige problemer.

Spørgsmål: Tallet er jo faldet de senere år?

- Det er rigtigt, at tallene er blevet lavere - og heldigvis for det. Det skyldes blandt andet skattereformen og kontanthjælpsreformen, men vi er jo bare ikke i mål, påpeger Kristian Jensen.

- Og det er jo der, vi er uenige med regeringen. Det er stadigvæk for mange, for hvem det ikke kan betale sig at arbejde, siger han.

Liberal Alliance raser over beregningerne fra Finansministeriet.

- Det viser, at skatten er alt, alt for høj og at Danmark har brug for reformer, som kan bringe den gevaldigt ned, siger partiets skatteordfører, Ole Birk Olesen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip