V: Tillykke til S med formandspost i Region Hovedstaden

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Socialdemokraterne står endnu stærkere i Region Hovedstaden med en fremgang på et enkelt mandat til 13 pladser i regionsrådet. Partiet fik 28 procent af stemmerne.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Sophie Hæstorp Andersen bliver ny regionsrådsformand.

På grund af IT-problemer på to valgsteder i København vil det endelige resultat tidligst være klar torsdag.

De to valgsteder omfatter 30.000 ud af de 460.000 stemmeberettigede i hele Københavns Kommune, oplyser regionens pressetjeneste tidligt onsdag morgen.

Enhedslisten går frem med to mandater til fem. Med 11,2 procent af vælgerne bag sig fordobler partiet næsten sin opbakning.

SF derimod kan se tilbage på et katastrofalt valg. Partiet mister seks ud af sine otte pladser i Region Hovedstaden.

Samtidigt erkender Venstres spidskandidat, Martin Geertsen, sit nederlag til Socialdemokraterne i kampen om posten som formand.

- Et systemskifte i hovedstaden ville kræve, at De Radikale er med. Og det er de ikke. Så jeg vil ønske min modkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S) tillykke med formandsposten i Region Hovedstaden, siger Martin Geertsen til DR Nyheder.

De Radikale har fortsat tre pladser i regionsrådet, mens Venstre øger med to til otte mandater.

De Konservative mister et enkelt til fem, Dansk Folkeparti har fortsat fire og Liberal Alliance sikrer sig en enkelt af de 41 pladser i regionsrådet i Hillerød.

Partierne har endnu ikke konstitueret sig i det nye regionsråd.

Hvis Sophie Hæstorp Andersen som ventet sætter sig for bordenden, tager Socialdemokraternes hidtidige sundhedsordfører over efter sin partikollega Vibeke Storm Rasmussen, der ikke genopstillede.

/ritzau/