V vil meget gerne hjælpe K til ny planlov

De Konservatives ønske om en ny planlov bliver modtaget med åbne arme fra Venstres miljøordfører Henrik Høegh.

- Det er vi meget store tilhængere af, siger han til Ritzau, nu da den konservative leder Søren Pape Poulsen vil tage kravet om nytænkning af planloven med til eventuelle regeringsforhandlinger i blå blok efter næste valg.

- Det var faktisk det, vi var begyndt på i 2010, som så blev rullet tilbage med hjælp fra De Konservative i 2012. Det lyder som et rigtig godt forslag, og vi sætter os meget gerne til bordet og diskuterer det sammen med De Konservative, erklærer den tidligere fødevareminister.

Han påpeger, at De Konservative selv var med i den seneste ændring af planloven i 2012 sammen med Enhedslisten og regeringen, som dengang også talte SF.

- Jeg vil rose De Konservative for, at de er kommet på bedre tanker. Jeg synes, forslaget bærer præg af, at de nu har en formand, som har været ude i den kommunale virkelighed, siger Henrik Høegh med henvisning til Søren Pape Poulsens fortid som borgmester i Viborg.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) advarer derimod mod forslaget.

- Når man tager sydpå, ser man spredt byggeri i det åbne land og kyster, der er plastret til med byggeri. Man skal ikke glemme formålet med planloven om at adskille natur og by, siger hun til Ritzau.

Men Henrik Høegh afviser kritikken.

- Ministeren beskylder os for, at vi vil have hoteller hele vejen langs kysten, men det er altså ikke det, det handler om. Det er lokale virksomheder og butikker, som har problemer med deres udvikling, siger han og tilføjer:

- Når en campingplads ikke kan få lov til at udvide en græsplæne med 50 meter langs med kysten, så tager man sig til hovedet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip