Våbenhvile mellem Libanon og jihadister

Der er torsdag oprettet en våbenhvile mellem de libanesiske regeringsstyrker og de militante islamister, der angreb byen Arsal i Libanon i weekenden.

De angribende styrker beskrives som en samling af en række forskellige grupper, der kæmper i Syrien.

- Hæren har taget kontrollen i dag (torsdag), men faren er ikke forsvundet for nu. Specielt ikke taget i betragtning at terroristerne har taget gidsler, siger Amin Hteit, der er libanesisk militærekspert og pensioneret general, ifølge Reuters.

Indtil videre er 17 libanesiske soldater døde, mens 42 civile har mistet livet ifølge en læge i byen. Derudover antages de militante islamister at have taget 19 savnede soldater og 20 politimænd til fange.

Tidligere blev tre soldater og syv politimænd frigivet efter at have været holdt fanget af de militante islamister.

Våbenhvilen blev forhandlet på plads torsdag af lokale prædikanter. Kampene har stået på i fem dage, før jihadisterne har trukket sig tilbage fra byen med deres fanger.

Angrebet på Arsal er den første alvorlige effekt, konflikten i Syrien har fået i nabolandet Libanon. Saudi-Arabien har givet en milliard dollar, svarende til 5,5 milliarder kroner, til forsvaret mod de islamistiske styrker.

Arsal er en sunnimuslimsk by nær grænsen til Syrien, og angrebet kommer fra sunnimilitser. Det vækker frygt for, at en konflikt mellem landets sunni- og shia-befolkning kan blusse op.

I Tripoli, der også er sunni-domineret, sprang en bilbombe onsdag aften. 11 blev såret og én mistede livet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip