Våbenhvilen i Ukraine er brudt: Helikopter skudt ned

En ukrainsk militærhelikopter er blevet skudt ned af prorussiske separatister nær Slavjansk i det østlige Ukraine, siger en militærtalsmand ifølge Reuters.

Alle om bord på helikopteren - ni soldater - er dræbt, oplyser nyhedsbureauet AFP.

Nedskydningen sker, dagen efter at separatistledere fra Donetsk og Lugansk sluttede sig til præsident Petro Porosjenkos våbenhvile.

Planen var, at våbenhvilen skulle vare til fredag klokken 10.

En militæranalytiker, der ifølge Reuters er velinformeret om hændelser i den ukrainske hær, siger, at helikopteren blev skudt ned med et missil.

Han bekræfter, at de ni soldater er dræbt.

At våbenhvilen ville blive brudt blev allerede antydet natten til tirsdag - altså blot timer efter, at lederne fra de selverklærede republikker Lugansk og Donetsk havde sluttet sig til våbenhvilen.

- Beklageligvis har der været overtrædelser af våbenhvilen fra den anden side. I nat var der otte tilfælde, en soldat blev dræbt, syv blev såret, sagde Petro Porosjenko ifølge hans presseafdeling tirsdag under et møde med den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier.

En talsmand for regeringen i Kijev understreger, at militæret ikke står bag nogen af hændelserne.

Byen Slavjansk har været kontrolleret af separatister siden april. 30. maj lykkedes det oprørere at skyde en anden militærhelikopter ned. Det kostede 14 soldater livet.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip