Vagtmand skød sort teenager: USA opgiver at rejse sag

George Zimmerman, der skød og dræbte en sort teenager i Florida i 2012, vil ikke blive retsforfulgt yderligere.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium tirsdag.

Vagtmanden blev i juli 2013 frikendt for drabet på den 17-årige teenager Trayvon Martin.

Zimmerman havde inden da erklæret sig ikke-skyldig og sagt, at han agerede i selvforsvar, da han kom i konflikt med teenageren i et lukket beboelsesområde i Sanford, Florida.

Og nu tyder alt altså på, at Zimmerman kan sætte et punktum i sin sag, da ministeriet ikke har fundet belæg for, at han forsætligt overtrådte Trayvon Martins borgerrettigheder.

- En omfattende undersøgelse har fundet, at de høje krav for, at ministeriet kan retsforfølge en person for hadforbrydelser, ikke er opfyldt under de givne omstændigheder, siger USA's justitsminister, Eric Holder, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Holder siger dog samtidig, at Trayvon Martins "for tidlige død" understreger behovet for dialog om de "problemer og spændinger hans død har fået op til overfladen."

Den dræbte teenagers familie er skuffet over justitsministeriets afgørelse.

- Selvom vi er skuffede over denne beslutning, bliver vi ved med at gøre alt i vores magt for at hjælpe med at udrydde den meningsløse vold, der er i vores samfund, siger familien i en udtalelse.

George Zimmerman var selvudråbt vagtmand i boligområdet The Retreat at Twin Lakes. Vagtmanden dræbte den ubevæbnede Trayvon Martin med et skud i brystet med en pistol.

Han sagde, at han skød teenageren i henhold til den kontroversielle "stand your ground"-lov, som giver personer udvidede beføjelser til at forsvare sig selv, hvis de føler sig truet.

Sagen udløste store protester i adskillige amerikanske delstater og rev op i landets gamle racesår.

Ved retssagen i 2013 frikendte en enig jury ham for drabet, da den konkluderede, at Zimmerman havde skudt i selvforsvar.

Justitsministeriet begyndte sin undersøgelse af sagen kort efter skudepisoden i februar 2012.

/ritzau/dpa

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip