Valgforsker: Hård og beskidt valgkamp venter forude

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskriver valget onsdag klokken 11, og selvom valgdatoen endnu er ukendt, så står det ifølge valgforsker Robert Klemmensen fra Syddansk Universitet fast, at valgkampen bliver brutal.

- Jeg tror, at valgkampen bliver hård og beskidt. Alle meningsmålinger peger på, at Socialdemokraterne og regeringen er bagud. Det vil sige, at de skal gøre noget aktivt, de skal ændre på status quo. At ændre på status quo kræver, at man gør noget.

- Der er få andre ting, du kan gøre end at fremlægge politik, og det har regeringen allerede gjort. Det næste er at angribe sine politiske modstandere meget og hårdt, siger Robert Klemmensen.

Der kommer til at køre to slags kampagner under valgkampen, vurderer Robert Klemmensen.

- Der vil køre en politisk og sober valgkamp over vandene, og under vandene vil der køre en fadølskampagne med personangreb, siger han.

Velfærdsstaten og indvandrere bliver ifølge valgforskeren de mest omtalte emner i valgkampen.

- Regeringens velfærdspakke på 39 milliarder kroner, som blev fremlagt tirsdag, er et udtryk for, at Socialdemokraterne gerne vil diskutere udviklingen af den offentlige sektor, siger han.

Voxmeter har for Ritzau i den forgangne uge foretaget telefoninterview med 1029 repræsentativt udvalgte vælgere.

Og bedømt ud fra den, står Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen til at genvinde statsministerposten, da blå blok står bedst. Blå blok står til 54,3 procent af stemmerne, mens rød blok kan mønstre 45,6 procent.

I antal mandater fordeler det sig således: 96-79 i blå bloks favør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip