Valgkampens bedste valgflæsk: Sprødt leveret af Brødrene Price

Skrevet af Kirstine Petersen

18/06/2015
Adam og James Price, kendt fra TV

Mest læste i dag

Uanset hvor meget du er er ramt af politiker-lede og valg-træthed, så er der ingen bedre måde at komme sig over det på, end med et godt måltid – eventuelt indtaget med gode venner.

Brødrene Price leverer her sit mundvædende bud på, hvordan du tilbereder en god omgang let røget, stegt og paneret valgflæsk til at spise “sorgerne” væk, mens vi venter på resultatet af valget:

Opskriften hedder "Adam Prices let røget, stegt flæsk og paneret flæsk", og er tidligere afsløret på DR. Du skal bruge:

  800 gram stegeflæsk fra en økologisk frilandsgris
  Røget salt
  Rasp til panering af lidt af flæsket
  1-2 æg, der skal piskes til panering
  Eventuelt svinefedt til stegning
  2 bundter kruspersille
  3 dl. kraftig hønsefond
  Saften af ½-1 stk. citron
  Smør
  Hvedemel
  Fløde
  Små kartofler, gerne aspargeskartofler, 500 gram
  1 stort bundt persille
  1 lille bundt løvstikke

Skær flæsket i passende skiver, og salt det grundigt med den røgede salt. Lad det saltede kød stå og trække på køl i mindst en time.

Placer derefter flæsket på en rist med bageplade under, og bag det sprødt i ovnen ved 175-200 grader. Hold øje med det løbende. Gem lidt af flæsket til paneret flæsk.

Fyld blenderen halvt op med persille, lun hønsefond og lidt citronsaft, og blend det sammen til det er helt grønt.

Lav en opbagning med smør og mel i en tykbundet gryde.

Bag melet grundigt af inden du, lidt ad gangen, under kraftig omrøring, tilsætter den grønne persille fond til ønskede konsistens. Afrund saucen med lidt fløde, og smag til med salt og peber.

Kartoflerne koges sammen med løvstikke i let saltet vand. Lad vandet koge i 5 min. Sluk derefter for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt under låg.

Skær sværen af det resterende flæsk. Dyp skiverne i henholdsvis mel, æg og rasp, og steg det sprødt ved middel varme i rigeligt svinefedt, eller neutral olie tilsat lidt smør.

Se flere gode opskrifter fra det TV-kendte brødre på deres Facebookprofil. Velbekomme.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: